Lansare consultare publica privind revizuirea Directivei EU-ETS pentru perioada post-2020

De Redactia 07 Ianuarie 2015, 15:43 Euro

Comisia europeana siglaComisia Europeană a lansat consultarea publică privind revizuirea Directivei EU-ETS pentru perioada post-2020, care poate fi accesată, în limba engleză, la adresa: http://ec.europa.eu/clima/consultations/articles/0024_en.htm.

Termenul limită de răspuns la consultare este 15 martie 2015.
Consultarea publică a fost lansată în baza orientărilor strategice agreate de şefii de stat şi de guvern la Consiliul European din octombrie 2014 cu privire la cadrul 2030 pentru climă şi energie.

Obiectivul consultării este colectarea opiniilor părilor interesate - autorităţi ale administraţiei publice, operatori economici, sindicate, organizaţii şi persoane fizice - cu privire la diferitele opţiuni pentru revizuirea directivei EU ETS, directivă care rămâne cel mai important instrument comunitar de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Consultarea publică se concentrează pe mai multe aspecte privind punerea în aplicare a obiectivului de reducere a emisiilor cu cel puţin 40% în 2030 faţă de anul 1990. Aceste aspecte vizează alocarea cu titlu gratuit a certificatelor pentru industrie, stabilirea unui fond pentru modernizare şi inovare, opţiunea de alocare cu titlu gratuit a certificatelor pentru modernizarea producţiei de energie electrică în unele state membre (cum este şi cazul României).

Pe baza contribuţiilor primite, Comisia Europeană va iniţia revizuirea directivei EU-ETS de punere în aplicare a pachetului 2030 privind clima şi energia.

Biroul de Presă al Ministerului Economiei, Comerţului și Turismului

 

Autor Redactia 07 Ianuarie 2015, 15:43 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii